Μάθετε για εμάς

H International-Brokers.com IB, προσπαθεί να προστατεύσει το απόρρητο και την εμπιστευτικότητα των Προσωπικών Δεδομένων που επεξεργάζεται σε σχέση με τις υπηρεσίες που παρέχει στους πελάτες. Οι υπηρεσίες της International-Brokers.com IB αφορούν κυρίως συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνων και ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, που διευκολύνουν την εξέταση, πρόσβαση, διαχείριση απαιτήσεων στα πλαίσια υπηρεσιών ασφάλισης.

Η ασφάλιση είναι η συγκέντρωση και ο επιμερισμός του κινδύνου σε ένα πιθανό ενδεχόμενο. Για τον σκοπό αυτό πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των Προσωπικών Δεδομένων διαφόρων κατηγοριών πελατών, είναι αναγκαίο να γίνουν γνωστά σε διαφορετικά πρόσωπα που συμμετέχουν στην ασφαλιστική αγορά, κατά τον κύκλo ζωής της ασφάλισης:

  1. Προσφορά
  2. Έναρξη,
  3. Διαχείριση,
  4. Ανανέωση.

Προκειμένου να αποσαφηνίσουμε τους όρους που χρησιμοποιούνται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου, αναφέρουμε παρακάτω τους ρόλους των κύριων Συμμετεχόντων στην ασφαλιστική αγορά:

Λήπτης της Ασφάλισης: Είναι το φυσικό η νομικό πρόσωπο που αιτείται την ασφάλιση για να προστατευτεί από τους κινδύνους που θα μπορούσαν να τον επηρεάσουν. Ο λήπτης της ασφάλισης μπορεί να πλησιάσει ένα Διαμεσολαβητή (όπως η International-Brokers.com IB) για να αγοράσει την ασφάλιση ή μπορεί να προσεγγίσει απευθείας έναν Ασφαλιστή ή να χρησιμοποιήσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα σύγκρισης τιμών.

Διαμεσολαβητής: Είναι το φυσικό ή το νομικό πρόσωπο που βοηθάει τον Λήπτη της Ασφάλισης και τους Ασφαλιστές να κανονίσουν την ασφαλιστική κάλυψη. Μπορεί να παρέχει συμβουλές και να διαχειρίζεται απαιτήσεις. Πολλές ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές συμβάσεις λαμβάνονται μέσω διαμεσολαβητών.

Ασφαλιστής: Γνωστή και ως Ασφαλιστική εταιρία ή “underwriter”.Παρέχει ασφαλιστική κάλυψη στον Λήπτη της Ασφάλισης έναντι αμοιβής (ασφάλιστρο).

Αντασφαλιστής: Το νομικό πρόσωπο που παρέχει ασφαλιστική κάλυψη σε άλλον Ασφαλιστή ή Αντασφαλιστή. Αυτή η ασφάλιση είναι γνωστή ως αντασφάλιση.

Κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής της ασφάλισης η International-Brokers.com IB μπορεί να λαμβάνει Προσωπικά Δεδομένα σχετικά με δυνητικούς ή πραγματικούς Λήπτες της Ασφάλισης, Δικαιούχους σε μια ασφαλιστική σύμβαση, μέλη της οικογενείας τους, πρόσωπα που εγείρουν κάποια απαίτηση  και άλλα μέρη που εμπλέκονται σε μια απαίτηση. Ως εκ τούτου, οι αναφορές σε «Πρόσωπο/Πρόσωπα» στην παρούσα Ανακοίνωση Απορρήτου περιλαμβάνει οποιοδήποτε  από τα προαναφερθέντα πρόσωπα που βρίσκεται εν ζωή, των οποίων τα Προσωπικά Δεδομένα η International-Brokers.com IB λαμβάνει στα πλαίσια των υπηρεσιών που παρέχει και έχει δεσμευτεί να παρέχει στους πελάτες της. Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου ορίζει την χρήση  από την International-Brokers.com IB των Προσωπικών Δεδομένων και τις γνωστοποιήσεις που κάνει σε άλλους Συμμετέχοντες στην Ασφαλιστική Αγορά και άλλα τρίτα μέρη.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 

International-Brokers.com IB, Λ. Μεσογείων 256, 155 61 , Χολαργός, Αθήνα, Ελλάδα. Η International-Brokers.com IB είναι υπεύθυνος επεξεργασίας των Προσωπικών Δεδομένων που επεξεργάζεται σε σχέση με τις υπηρεσίες που προβλέπονται από τη σχετική δέσμευση συνεργασίας που έχει με τον πελάτη της.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, και για σκοπούς εκτέλεσης ορισμένων υπηρεσιών, η International-Brokers.com IB και ο πελάτης της μπορεί να έχουν συμφωνήσει ότι η International-Brokers.com IB θα έχει την ιδιότητα του εκτελούντος την επεξεργασία. Όταν η International-Brokers.com IB ενεργεί ως εκτελών την επεξεργασία, θα συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις που καθορίζονται στη σύμβαση που έχει συναφθεί εκείνης και του πελάτη της.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Μπορεί να συλλέγουμε και να επεξεργαζόμαστε τα ακόλουθα Προσωπικά Δεδομένα:

Προσωπικά Στοιχεία: όνομα, διεύθυνση (και αποδεικτικό διεύθυνσης), άλλα στοιχεία επικοινωνίας (π.χ. ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνα), φύλο, οικογενειακή κατάσταση, στοιχεία οικογένειας, ημερομηνία και τόπος γέννησης, στοιχεία εργοδότη, τίτλος και ιστορικό απασχόλησης, σχέση με τον λήπτη της ασφάλισης, τον ασφαλισμένο, τον δικαιούχο σε μια ασφάλιση ή των αιτούντα σε μια απαίτηση.

Στοιχεία Ταυτότητας: Αριθμός Ταυτότητας που εκδίδεται από κρατικούς φορείς ή οργανισμούς (π.χ. ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεστε, αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, αριθμός διαβατηρίου, αριθμός φορολογικού μητρώου, αριθμός άδειας οδηγού).

Οικονομικά Στοιχεία: αριθμός πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού και στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, εισόδημα και άλλα χρηματοοικονομικά στοιχεία.

Ασφαλισμένος Κίνδυνος: Πληροφορίες σχετικά με τον ασφαλιζόμενο κίνδυνο, που περιλαμβάνει Προσωπικά Δεδομένα, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν πληροφορίες μόνο στον βαθμό που σχετίζονται με τον κίνδυνο που ασφαλίζεται π.χ.:

Δεδομένα Υγείας: υφιστάμενες και προϋπάρχουσες σωματικές ή ψυχικές ιατρικές παθήσεις, κατάσταση υγείας, πληροφορίες σχετικές με τραυματισμούς ή αναπηρίες, ιατρικές αγωγές/επεμβάσεις που έχουν γίνει, σχετικές προσωπικές συνήθειες (π.χ. κάπνισμα ή κατανάλωση αλκοόλ), πληροφορίες σχετικές με ιατρικές συνταγές, ιατρικό ιστορικό.

Στοιχεία σχετικά με ποινικές καταδίκες: ποινικές καταδίκες, συμπεριλαμβανομένων παραβάσεων οδήγησης.

Άλλες Ειδικές Κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων: φυλετική καταγωγή ή εθνικότητα, πολιτικές απόψεις, θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, συμμετοχή σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, και βιομετρικά δεδομένα, δεδομένα που αφορούν στη σεξουαλική ζωή ή σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου.

Στοιχεία Ασφάλισης: Πληροφορίες σχετικά με προσφορές ασφάλισης ή ασφαλιστικές συμβάσεις που θα αποκτήσει  ένα πρόσωπο.

Στοιχεία περί πιστοληπτικής ικανότητας ή απάτη: ιστορικό και βαθμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας (πληροφορίες σχετικά με απάτη και καταδίκες, κατηγορίες για εγκλήματα και κυρώσεις στοιχεία που λαμβάνονται από διάφορες βάσεις δεδομένων για την καταπολέμηση της απάτης και των κυρώσεων) ή ρυθμιστικές αρχές ή υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Προηγούμενες απαιτήσεις: Πληροφορίες σχετικά με προηγούμενες απαιτήσεις, που μπορεί να περιλαμβάνουν δεδομένα υγείας, στοιχεία σχετικά με ποινικές καταδίκες, και άλλες Ειδικές Κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων (όπως περιγράφεται παραπάνω στον αντίστοιχο ορισμό Ασφαλισμένος Κίνδυνος).

Τρέχουσες απαιτήσεις: Πληροφορίες σχετικά με τωρινές απαιτήσεις, που μπορεί να περιλαμβάνουν δεδομένα υγείας [στοιχεία σχετικά με ποινικές καταδίκες), και άλλες Ειδικές Κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων (όπως περιγράφεται παραπάνω στον αντίστοιχο ορισμό Ασφαλισμένος Κίνδυνος).

Δεδομένα marketing: Εάν το πρόσωπο έχει συναινέσει να λαμβάνει υλικό marketing από εμάς ή από τρίτους, καθώς επίσης και την διάδραση του ατόμου απέναντι σε emails, έντυπα που του αποστέλλουμε, προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε τις διαδικασίες επικοινωνίας μας.

Σε περίπτωση που συλλέγουμε αυτές τις πληροφορίες απευθείας από φυσικά πρόσωπα, θα τους ενημερώνουμε αν η πληροφορία είναι απαραίτητη και ποιες οι συνέπειες, εάν δεν παρέχουν την πληροφορία αυτή στη σχετική ηλεκτρονική σελίδα ή σε αντίστοιχο έντυπο.

ΠΗΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 

Συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα από διάφορες πηγές, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται:

•Τα φυσικά πρόσωπα και τα μέλη της οικογενείας τους, online ή μέσω τηλεφώνου, ή μέσω αλληλογραφίας

•Οι εργοδότες των φυσικών προσώπων

•Σε περίπτωση απαίτησης, τρίτα μέρη  συμπεριλαμβανομένων του άλλου μέρους στην απαίτηση (ενάγων/ εναγόμενος), μάρτυρες, εμπειρογνώμονες (συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών εμπειρογνωμόνων), πραγματογνώμονες, δικηγόροι και διακανονιστές ζημιών

•Άλλους συμμετέχοντες στην ασφαλιστική αγορά, όπως Aσφαλιστές, Αντασφαλιστές και άλλους Διαμεσολαβητές

•Γραφεία ενημέρωσης πιστοληπτικής ικανότητας (στο βαθμό που η International-Brokers.com IB αναλαμβάνει πιστωτικό κίνδυνο)

•Βάσεις δεδομένων καταπολέμησης της απάτης  και άλλες βάσεις δεδομένων τρίτων, συμπεριλαμβανομένων λιστών με επιβληθείσες κυρώσεις

•Κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως οι αρχές ταξινόμησης οχημάτων  και φορολογικές αρχές

•Έντυπα ζημιών

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Σε αυτήν την ενότητα, καθορίζουμε τους σκοπούς για τους οποίους χρησιμοποιούμε προσωπικά δεδομένα, εξηγούμε πώς μοιραζόμαστε τις πληροφορίες, και προσδιορίζουμε  την «Νομική βάση» πάνω στην οποία  βασιζόμαστε για να  επεξεργαστούμε την πληροφορία.

Αυτές οι «Νομικές Βάσεις» καθορίζονται στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων 2016/679/ΕΕ (GDPR), που επιτρέπει στις εταιρείες να διαχειρίζονται Προσωπικά Δεδομένα μόνο όταν  η επεξεργασία επιτρέπεται από τις συγκεκριμένες νομικές βάσεις που καθορίζονται στον κανονισμό (όπως αναλύεται πιο κάτω).

Σκοπός Επεξεργασίας

Έναρξη σχέσης με τον πελάτη- συνεργάτη, συμπεριλαμβανόμενου του ελέγχου για πιθανή διάπραξη απάτης, ξέπλυμα χρήματος, ύπαρξης κυρώσεων

Νομικές βάσεις

Η εκτέλεση της σύμβασής μας με τον πελάτη

Συμμόρφωση με νομική υποχρέωση  

Νόμιμο συμφέρον της International-Brokers.com  (να διασφαλιστεί ότι ο πελάτης έχει ένα αποδεκτό προφίλ κινδύνου και να βοηθήσουμε στην πρόληψη κατά του εγκλήματος και της απάτης).
Για την επεξεργασία Ειδικών Κατηγοριών Προσωπικών Δεδομένων (π.χ. πληροφορίες για την υγεία) και στοιχεία σχετικά με ποινικές καταδίκες:
Συγκατάθεση

Σημαντικό δημόσιο συμφέρον 

Γνωστοποιήσεις

Βάσεις δεδομένων για την καταπολέμηση της απάτης 

Σκοπός Επεξεργασίας

Έλεγχος πιστοληπτικής ικανότητας όταν αναλαμβάνουμε οποιονδήποτε πιστωτικό κίνδυνο

Νομικές βάσεις

Έννομο συμφέρον της International-Brokers.com (να διασφαλιστεί ότι ο πελάτης έχει ένα αποδεκτό προφίλ κινδύνου και να βοηθήσουμε στην πρόληψη κατά του εγκλήματος και της απάτης).

Γνωστοποιήσεις

Οργανισμοί ενημέρωσης πιστοληπτικής ικανότητας

Σκοπός Επεξεργασίας

Αξιολόγηση των κινδύνων που χρειάζεται να καλυφθούν συνδυασμός του κατάλληλου ασφαλιστή, ασφαλιστικής σύμβασης και ασφαλίστρου 

Νομικές βάσεις

Η εκτέλεση της σύμβασής μας με τον πελάτη
Έννομο συμφέρον της International-Brokers.com  (να προσδιορίσουμε το πιθανό προφίλ κινδύνου και τον κατάλληλο ασφαλιστική και το κατάλληλο ασφαλιστικό προϊόν )
Για την επεξεργασία Ειδικών Κατηγοριών Προσωπικών Δεδομένων (π.χ. πληροφορίες για την υγεία) και στοιχεία σχετικά με ποινικές καταδίκες:
Συγκατάθεση

Σημαντικό Δημόσιο Συμφέρον 

Γνωστοποιήσεις

Ασφαλιστές

Σκοπός Επεξεργασίας

Φροντίδα/Εξυπηρέτηση πελάτη, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας με τον πελάτη

Νομικές βάσεις

Η εκτέλεση της σύμβασής μας με τον πελάτη 

• Έννομο συμφέρον της International-Brokers.com (αλληλογραφία με τους πελάτες, τους δικαιούχους και τους ενάγοντες προκειμένου να διευκολύνουμε την τοποθέτηση των ασφαλιστικών συμβάσεων και τη διαχείριση των ζημιών τους ) 

Για την επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (π.χ. πληροφορίες για την υγεία) και στοιχεία σχετικά με ποινικές καταδίκες: 

Συγκατάθεση
Σημαντικό Δημόσιο Συμφέρον 

Σκοπός Επεξεργασίας

Συλλογή ή επιστροφή των ασφαλίστρων, καταβολή αποζημιώσεων και διαχείριση και διευκόλυνση άλλων πληρωμών 

Νομικές βάσεις

Η εκτέλεση της σύμβασής μας με τον πελάτη 

• Έννομο συμφέρον της International-Brokers.com (για την ανάκτηση οφειλόμενων ποσών σε εμάς) 

Γνωστοποιήσεις

Ασφαλιστές

Τράπεζες – Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Εταιρίες παροχής υπηρεσιών ανάκτησης οφειλών (εισπρακτικές εταιρείες)

Σκοπός Επεξεργασίας

Διαχείριση ασφαλιστικών απαιτήσεων

Νομικές βάσεις

Η εκτέλεση της σύμβασής μας με τον πελάτη 

Έννομο συμφέρον της International-Brokers.com (για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας στην εκτίμηση και την αναγγελία απαιτήσεων) 

Για την επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (π.χ. πληροφορίες για την υγεία) και στοιχεία σχετικά με ποινικές καταδίκες: 

Συγκατάθεση
Σημαντικό Δημόσιο Συμφέρον 

Γνωστοποιήσεις

Ασφαλιστές

Διακανονιστές ζημιών

Δικηγόροι

Πραγματογνώμονες

Ειδικοί τρίτοι που εμπλέκονται στην διαχείριση ή στην αντιμετώπιση της απαίτησης, όπως οι επαγγελματίες υγείας

Σκοπός Επεξεργασίας

Υπεράσπιση ή δίωξη νομικών απαιτήσεων 

Νομικές βάσεις

Η εκτέλεση της σύμβασής μας με τον πελάτη

Έννομο συμφέρον της International-Brokers.com (για να βοηθήσουμε τον πελάτη μας στην εκτίμηση και αναγγελία μιας απαίτησης)
Για την επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (π.χ. πληροφορίες για την υγεία) και στοιχεία σχετικά με ποινικές καταδίκες:

Για τη θεμελίωση, άσκηση και υποστήριξη νόμιμων αξιώσεων 

Γνωστοποιήσεις

Ασφαλιστές

Διακανονιστές Ζημιών

Δικηγόροι

Πραγματογνώμονες

Ειδικοί

Τρίτοι που εμπλέκονται στη διαχείριση ή άλλως στην αντιμετώπιση της απαίτησης, όπως οι επαγγελματίες υγείας

Σκοπός Επεξεργασίας

Διερεύνηση και δίωξη απάτης

Νομικές Βάσεις

Η εκτέλεση της σύμβασής μας με τον πελάτη 

Έννομο συμφέρον της International-Brokers.com (για να βοηθήσουμε στην πρόληψη κα διερεύνηση της απάτης ) 

Για την επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (π.χ. πληροφορίες για την υγεία) και στοιχεία σχετικά με ποινικές καταδίκες: 

Για τη θεμελίωση, άσκηση και υποστήριξη νόμιμων αξιώσεων

Συγκατάθεση
Σημαντικό Δημόσιο Συμφέρον 

Γνωστοποιήσεις

Ασφαλιστές

Δικηγόροι

Αστυνομία

Ειδικοί εμπειρογνώμονες

Άλλοι ασφαλιστές

Βάσεις δεδομένω για την καταπολέμηση της απάτης

Τρίτοι που συμμετέχουν στην έρευνα ή την ποινική δίωξη , όπως ιδιωτικοί ερευνητές

Σκοπός Επεξεργασίας

Επικοινωνία μαζί σας για την ανανέωση της ασφαλιστικής σύμβασης 

Νομικές βάσεις

Η εκτέλεση της σύμβασής μας με τον πελάτη

Έννομο συμφέρον της International-Brokers.com (να αλληλογραφήσει με τους πελάτες για να διευκολύνει τη συνέχιση της ασφαλιστικής κάλυψης)

Γνωστοποιήσεις

Ασφαλιστές

Σκοπός Επεξεργασίας

Marketing analytics και direct marketing που περιλαμβάνει και την ανωνυμοποίηση των δεδομένων 

Νομικές βάσεις

Έννομο συμφέρον της International-Brokers.com (για να δώσουμε στους πελάτες σχετικές προσφορές) 

Όπου δεν υπάρχει υφιστάμενη σχέση με το φυσικό πρόσωπο, συναίνεση 

Γνωστοποιήσεις

Ασφαλιστές

Διαμεσολαβητές της International-Brokers.com

Σκοπός Επεξεργασίας

Μεταβίβαση χαρτοφυλακίου, πώληση και αναδιοργάνωση εταιρείας 

Νομικές βάσεις

• Έννομο συμφέρον της International-Brokers.com (για να οργανώσουμε την επιχείρησή μας κατάλληλα) 

Για την επεξεργασία ειδικών κατηγοριών προσωπικών δεδομένων: 

Συγκατάθεση 

Γνωστοποιήσεις

Δικαστήρια

Δικηγόροι

Αγοραστής (πιθανός και πραγματικός) 

Σκοπός επεξεργασίας

Μοντελοποίηση κινδύνου

Νομικές βάσεις

 Έννομο συμφέρον της International-Brokers.com (για την κατασκευή μοντέλων κινδύνου που επιτρέπουν την τοποθέτηση κινδύνου στους κατάλληλους ασφαλιστές) 

Για την επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (π.χ. πληροφορίες για την υγεία) και στοιχεία σχετικά με ποινικές καταδίκες: 

Συγκατάθεση 

Σκοπός Επεξεργασίας

Συμμόρφωση με τις νομικές ή κανονιστικές υποχρεώσεις μας

Νομικές βάσεις

Συμμόρφωση με νομική υποχρέωση 

Για την επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (π.χ. πληροφορίες για την υγεία) και στοιχεία σχετικά με ποινικές καταδίκες: 

Να δημιουργήσουμε, υπερασπιστούμε ή να ασκήσουμε δίωξη νομικών απαιτήσεων 

Συγκατάθεση 

Γνωστοποιήσεις

Ρυθμιστικές αρχές ασφάλισης, προστασίας δεδομένων και άλλες ρυθμιστικές αρχές

Αστυνομία

Ασφαλιστές

Παρακαλούμε να σημειώσετε ότι εκτός από τις γνωστοποιήσεις που έχουμε εντοπίσει στον πίνακα που ακολουθεί, μπορεί να γνωστοποιήσουμε Προσωπικά Δεδομένα για σκοπούς που εξηγούμε στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου σε παρόχους υπηρεσιών, εργολάβους, εκπροσώπους που εκτελούν εργασίες για λογαριασμό μας.

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ

Προκειμένου να διευκολυνθεί η παροχή ασφαλιστικής κάλυψης και η διαχείριση ασφαλιστικών απαιτήσεων, βασιζόμαστε στη συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων για να επεξεργαστούμε Ειδικές Κατηγορίες Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα όπως ιατρικά δεδομένα και δεδομένα που αφορούν σε ποινικές καταδίκες,  όπως ορίζεται στον παραπάνω πίνακα, καθώς και για τη σκιαγράφηση του προφίλ όπως ορίζεται στην επόμενη παράγραφο. Η συγκατάθεση αυτή μας επιτρέπει να μοιραστούμε τις πληροφορίες με άλλους Ασφαλιστές, Διαμεσολαβητές και Αντασφαλιστές που μπορεί να χρειαστεί να επεξεργαστούν τις πληροφορίες προκειμένου να αναλάβουν  το ρόλο τους στην ασφαλιστική αγορά (που με τη σειρά  του επιτρέπει τη συγκέντρωση και την τιμολόγηση του κινδύνου με βιώσιμο τρόπο).

Η συγκατάθεση του ατόμου που επηρεάζεται από αυτή την επεξεργασία Ειδικών Κατηγοριών Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και στοιχείων σχετικών με ποινικές καταδίκες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι σε θέση η International-Brokers.com IB να παρέχει τις υπηρεσίες που ζητάει ο πελάτης.

Όπου μας παρέχετε πληροφορίες σχετικά με άτομα άλλα από εσάς, συμφωνείτε να τα ειδοποιήσετε για τη χρήση των Προσωπικών τους Δεδομένων από τη International-Brokers.com IB και να λάβετε την συναίνεσή τους για εμάς.

Τα πρόσωπα μπορούν να αποσύρουν τη συγκατάθεσή τους για την εν ως άνω επεξεργασία ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, η απόσυρση της συγκατάθεσης  μπορεί να εμποδίσει την  International-Brokers.com IB να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της.  Επιπλέον, εάν ένα πρόσωπο αποσύρει την συγκατάθεση του σχετικά με την επεξεργασία από τον Ασφαλιστή ή τον Αντασφαλιστή των Ειδικών Κατηγοριών Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και στοιχείων σχετικών με ποινικές καταδίκες μπορεί να μην είναι πλέον εφικτή η συνέχιση της ασφαλιστικής κάλυψης.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Τα ασφάλιστρα υπολογίζονται από τους Συμμετέχοντες στην Ασφαλιστική Αγορά με τη διενέργεια  συγκριτικών μελετών  των χαρακτηριστικών των πελατών και των δικαιούχων έναντι άλλων πελατών και δικαιούχων καθώς και μελετώντας τις τάσεις των ασφαλιστικών  περιπτώσεων πριν συμβούν. Η συγκριτική μελέτη  απαιτεί τόσο η International-Brokers.com IB όσο και οι άλλοι Συμμετέχοντες στην Ασφαλιστική  Αγορά να αναλύουν και να συγκεντρώνουν τις πληροφορίες που έλαβαν από όλους τους ασφαλισμένους, τους δικαιούχους ή τα πρόσωπα που εγείρουν κάποια απαίτηση προκειμένου να μοντελοποιήσουν αυτές τις τάσεις. Ως εκ τούτου, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε Προσωπικά Δεδομένα για να συνδυάσουμε την πληροφορία με τα μοντέλα και να δημιουργήσουμε τα πρότυπα που καθορίζουν την τιμολόγηση γενικώς αλλά και για άλλους ασφαλισμένους. Η International-Brokers.com IB και οι λοιποί Συμμετέχοντες στην Ασφαλιστική Αγορά μπορεί να χρησιμοποιήσουν Ειδικές Κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων και δεδομένων σχετικών με ποινικές καταδίκες για τη δημιουργία των ανωτέρω μοντέλων στο βαθμό που είναι πρόσφορο και απαραίτητο, όπως για παράδειγμα το ιατρικό ιστορικό  για την ασφάλιση ζωής.

Η International-Brokers.com IB και άλλοι Συμμετέχοντες στην Ασφαλιστική Αγορά χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνικές πρόβλεψης για να αξιολογήσουν τις πληροφορίες που παρέχουν οι πελάτες και ιδιώτες προκειμένου να κατανοήσουν  μορφές απάτης, την πιθανότητα μελλοντικών ζημιών που στην πραγματικότητα συμβαίνουν σε σενάρια ζημιών.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα μοντέλα μόνο για τους σκοπούς που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι υπάλληλοι μας παίρνουν αποφάσεις βασισμένοι σε αυτά τα μοντέλα. Στις ακόλουθες  περιπτώσεις, οι αποφάσεις λαμβάνονται αποκλειστικά  με βάση τα μοντέλα και τη συγκριτική μελέτη των Προσωπικών Δεδομένων των μοντέλων με αυτοματοποιημένα μέσα.

Αυτοματοποιημένη πλατφόρμα τιμολόγησης – ασφάλισης (Portal)

Όταν οι πελάτες χρησιμοποιούν την πλατφόρμα τιμολόγησής μας (Portal),  οι προσφορές ασφάλισης που προτείνονται προκύπτουν μόνο από το εάν τα στοιχεία που παρέχει ο πελάτης πληρούν τα κριτήρια που έχουν θέσει οι ασφαλιστές και τα οποία καθορίζουν, στο βαθμό που επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία,

α. εάν θα δοθεί μία προσφορά,

β. με ποιους όρους θα δοθεί ,

γ. Και σε ποια τιμή.

Κάθε ασφαλιστής χρησιμοποιεί διαφορετικούς αλγόριθμους για να προσδιορίσει το κόστος ασφάλισης, και οι πελάτες θα  πρέπει να συμβουλευτούν τη πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων του εκάστοτε ασφαλιστή για περισσότερες πληροφορίες. Η πλατφόρμα μας απλώς εξετάζει αν τα δεδομένα ενός πελάτη ικανοποιούν  τα μοντέλα ασφάλισης των ασφαλιστών και στη συνέχεια επιστρέφει τα αποτελέσματα. Επίσης, εφαρμόζουμε αλγόριθμους στις πληροφορίες που παρέχουν οι πελάτες, που μας βοηθούν στον εντοπισμό και την πρόληψη απάτης. Ελέγχουμε τακτικά  τις διαδικασίες σκιαγράφησης προφίλ και τους συσχετιζόμενους αλγόριθμους για τυχόν ανακρίβειες και μεροληψία.

Αυτές οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να μην προσφερθεί ασφάλιση σε ένα πελάτη ή να επηρεαστεί το κόστος ή οι όροι ασφάλισης.

Οι πελάτες μπορούν να ζητήσουν να τους δώσουμε πληροφορίες σχετικά με τη μεθοδολογία που ακολουθείται στην λήψη αποφάσεων και να μας ζητήσουν  να επιβεβαιώσουμε ότι η αυτοματοποιημένη απόφαση είναι ορθή. Ενδέχεται να απορρίψουμε την αίτηση, εφόσον επιτρέπεται από την εφαρμοστέα νομοθεσία, ιδίως στην περίπτωση όπου η παροχή της πληροφορίας θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποκάλυψη ενός  εμπορικού μυστικού ή να παρεμποδίσει την πρόληψη ή την ανίχνευση απάτης ή άλλου εγκλήματος, αλλά γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις θα επιβεβαιώσουμε ότι ο αλγόριθμος και το αρχείο προέλευσης δεδομένων λειτουργούν όπως αναμενόταν χωρίς σφάλμα ή μεροληψία.

Οι τιμές που παράγονται από την πλατφόρμα τιμολόγησης της εταιρίας μας, παράγονται από δεδομένα που λαμβάνουμε από τις ασφαλιστικές εταιρίες ή από την χρήση web services που μας παραχωρούν.

Σε περίπτωση που μία ασφαλιστική αλλάξει τις παραμέτρους τιμολόγησης χωρίς να μας ειδοποιήσει, δεν φέρουμε καμία ευθύνη για το λάθος τιμολόγησης. Για αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι οι τιμές είναι ενδεικτικές και πριν την συμπλήρωση της αίτησης ασφάλισής σας, θα ζητήσουμε επιβεβαίωση της τιμής από την ασφαλιστική εταιρία

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εφαρμόζουμε  φυσικά, ηλεκτρονικά και διαδικαστικά μέτρα ασφαλείας κατάλληλα με την ευαισθησία των πληροφοριών που τηρούμε. Τα μέτρα αυτά ποικίλλουν ανάλογα με την ευαισθησία, τη μορφή, την τοποθεσία, την ποσότητα, τη διανομή και την αποθήκευση των Προσωπικών Δεδομένων, και περιλαμβάνουν μέτρα σχεδιασμένα για να τηρούν τα Προσωπικά Δεδομένα προστατευμένα από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Εφόσον ενδείκνυται, τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την κρυπτογράφηση των επικοινωνιών μέσω SSL, κρυπτογράφηση των πληροφοριών κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης, τείχη προστασίας (firewalls), ελέγχους πρόσβασης, διαχωρισμό καθηκόντων και παρόμοια πρωτόκολλα ασφαλείας. Περιορίζουμε την πρόσβαση στα Προσωπικά Δεδομένα στο προσωπικό και σε τρίτους που είναι απαραίτητο να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες για νόμιμους, σχετικούς εμπορικούς σκοπούς.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε, γνωστοποιούμε και άλλως επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά Δεδομένα που είναι αναγκαία για τους σκοπούς που προσδιορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου ή όπως επιτρέπεται από τη νομοθεσία. Αν χρειαζόμαστε Προσωπικά Δεδομένα για ένα σκοπό που είναι διαφορετικός από τους σκοπούς που προσδιορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου, θα ενημερώσουμε τους πελάτες για αυτόν τον νέο σκοπό και, όπου απαιτείται,  θα ζητήσουμε  τη συναίνεση των ατόμων (ή θα ζητήσουμε από άλλα μέρη να το πράξουν για λογαριασμό της International-Brokers.com IB) για την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων για τους νέους αυτούς σκοπούς.

Οι περίοδοι διατήρησης Προσωπικών Δεδομένων καθορίζονται από τις επαγγελματικές μας ανάγκες και τις απαιτήσεις του νόμου. Διατηρούμε τα Προσωπικά Δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για τον σκοπό / τους σκοπούς της επεξεργασίας που οι πληροφορίες συλλέχθηκαν, και για οποιονδήποτε άλλο επιτρεπόμενο σχετικό σκοπό μας επιτρέπεται ή όπως απαιτείται από τη νομοθεσία. Για παράδειγμα, ενδέχεται να διατηρήσουμε ορισμένα στοιχεία μιας συναλλαγής και τη σχετική αλληλογραφία μέχρι τη στιγμή που θα λήξει το περιθώριο έγερσης απαίτησης που προκύπτει από τη συναλλαγή, ή για να συμμορφωθούμε με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις που ισχύουν σχετικά με τη διατήρηση των δεδομένων αυτών. Όταν τα Προσωπικά Δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα, τότε είτε προχωράμε σε αμετάκλητη ανωνυμοποίηση των δεδομένων (και μπορεί να διατηρούμε περαιτέρω και να χρησιμοποιούμε τα ανωνυμοποιημένα στοιχεία για δικούς μας στατιστικούς λόγους) είτε στην ασφαλή καταστροφή τους.

Διασυνοριακή μεταφορά των προσωπικών δεδομένων

Η International-Brokers.com IB μεταφέρει Προσωπικά Δεδομένα σε  ή επιτρέπει την πρόσβαση σε Προσωπικά Δεδομένα από χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).  Η νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων των χωρών αυτών δεν παρέχει πάντα τον ίδιο βαθμό προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που παρέχεται εντός του ΕΟΧ. Σε κάθε περίπτωση θα προστατεύουμε τα Προσωπικά Δεδομένα όπως ορίζεται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

Ορισμένες χώρες εκτός ΕΟΧ έχουν την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι παρέχουν ουσιαστικά ισοδύναμη προστασία όπως οι νόμοι περί προστασίας δεδομένων στην ΕΟΧ. Οι νόμοι περί προστασίας δεδομένων της ΕΕ επιτρέπουν στην International-Brokers.com IB να μεταφέρει ελεύθερα δεδομένα στις χώρες αυτές.

Αν μεταφέρουμε τα Προσωπικά Δεδομένα σε άλλες χώρες εκτός ΕΟΧ θα θεσπίσουμε τις νόμιμες βάσεις που να δικαιολογούν αυτή την μεταφορά, α υποδείγματα συμβατικών ρητρών, τη συναίνεση των υποκειμένων των δεδομένων ή άλλες νόμιμες βάσεις που επιτρέπονται από τις εφαρμοστέες νομικές απαιτήσεις.

Τα άτομα μπορούν να ζητήσουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται κατά την εξαγωγή των Προσωπικών Δεδομένων επικοινωνώντας με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων στην παρακάτω διεύθυνση.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Προσπαθούμε να διατηρούμε Προσωπικά Δεδομένα που είναι ακριβή, πλήρη και ενημερωμένα. Τα άτομα θα πρέπει να επικοινωνούν μαζί μας στη ηλεκτρονική διεύθυνση info@International-Brokers.com για να ενημερώνουν τα στοιχεία τους.

Ερωτήσεις σχετικά με τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων της International-Brokers.com IB θα πρέπει να απευθύνονται στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της International-Brokers.com IB.

Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, τα άτομα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από την International-Brokers.com IB να:

•Να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς χρησιμοποιούμε και επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα τους,

•Να παράσχει αντίγραφο των Προσωπικών Δεδομένων που τηρούμε σχετικά με το άτομο,

•Να προβαίνει σε διόρθωση  τυχόν ανακριβειών που υπάρχουν στα Προσωπικά Δεδομένα που τηρούμε,

•Να διαγράψει τα Προσωπικά Δεδομένα για τα οποία  δεν έχουμε πλέον νόμιμη βάση για την επεξεργασία τους,

•Να προβάλει αντίρρηση σε κάθε επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων που η International-Brokers.com IB αιτιολογεί επικαλούμενη τη νομική βάση του «εννόμου συμφέροντος», εκτός και αν λόγοι που επικαλούμαστε και  που δικαιολογούν την εν λόγω επεξεργασία υπερισχύουν κάθε τυχόν ζημίας του δικαιώματος του ατόμου στην ιδιωτική ζωή, και

•Να περιορίσει το πώς επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά Δεδομένα ενώ εξετάζουμε  το αίτημά σας.

Τα δικαιώματα αυτά υπόκεινται σε ορισμένες εξαιρέσεις για τη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος (π.χ. την πρόληψη ή την ανίχνευση εγκλήματος) και τα συμφέροντά μας (π.χ. η διατήρηση νομικού συμφέροντος). Θα απαντάμε στα περισσότερα από τα αιτήματά σας εντός  30 εργάσιμων ημερών.

Σε περίπτωση που δεν είμαστε σε θέση να επιλύσουμε ένα ερώτημα ή καταγγελία, το άτομο  έχει το δικαίωμα να υποβάλει καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ,ΑΙΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Για την υποβολή ερωτήσεων ή αιτημάτων σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου ή με τις πρακτικές απορρήτου της International-Brokers.com IB, παρακαλούμε απευθυνθείτε εγγράφως στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer) στην παρακάτω διεύθυνση:

Data Protection Officer

International-Brokers.com IB 

Λ. Μεσογείων 256

155 61 Χολαργός

Αθήνα, Ελλάδα

info@International-Brokers.com

Αλλαγές στην πολιτική τήρησης προσωπικών δεδομένων

Η πολιτκή μας είναι δυνατό να μεταβληθεί οποιαδήποτε στιγμή. Η τελευταία ενημέρωση έχει γίνει στις 30 Απριλίου 2018. Αν κάνουμε αλλαγές σε αυτήν την πολιτική, θα ενημερώσουμε την ημερομηνία της τελευταίας αλλαγής. Οποιεσδήποτε αλλαγές κάνουμε σε αυτήν την πολιτική ισχύουν αμέσως όταν δημοσιεύουμε την αναθεωρημένη πολιτική σε αυτόν τον ιστότοπο. Σας συνιστούμε να ελέγχετε τακτικά αυτήν την πολιτική για αλλαγές.